Framgång sticker i andras ögon
Vart kommer den här avensjuka ifrån? Mitt svar är ganska enkelt, gå in på din mobil. Här har du svaret. 500 000 männsikor använder Instagram och jag gissar att du kan vara en av dem? 2013 hade Facebook mer än 1,1 miljard användare, är du också en av dem? Twitter? Pintrest? Tumbler? We <3 it? Jag skulle säga att vi männsikor bygger upp en avensjuka inom oss, utan att vi märker det. Genom din lilla mobil. Personen som har en mer följare än dig men får mer än 40liks jämfört med dig. Eller hon som matchade sin outiftt sådär irriterande perfekt! Men också hon som har den "perfekta" kroppen och som alltid får sina selfies perfekta!
Jag är en person som har väldigt svårt för att släppa vissa saker och avensjuka kan vara en av dem. Såg ni ett samband när jag skrev några exmpel som gör att jag alltid blir avensjuk? Jag skrev nästan alltid "hon". Nu drar jag alla männsikor över en och samma kant och det är jag medveten om men jag tror och det finns säkert flera källor på det också, unga tjejer känner mer avensjuka och därför jämför sig mer jämfört med killar i samma ålder.
Jämför sig tjejer mer än killar? Varför? Berätta vad ni tror och tycker!
Jag kan bara se utifrån mig själv och därför tror jag att vi dagligen skrollar igenom flödet och ser den "perfekta" vardagen vi alla tror har. Tar jag en dålig bild då publicerar jag "självklart" inte den bilden, dels för att jag inte vill visa upp "min riktiga verklighet" och själv inse att den inte är perfekt som jag kanske vill tro. Bara för att jag lägger upp en bild som vart helt okej bra det behöver inte betyda att jag inte har tagit 100 bilder och där "endats" en bild vart bra. 
Det här inlägget skulle egentligen handla om att framgång sticker i andra männsikors, men att man jämför sig med andra föder i sin tur avensjuka som sedan därefter föder att framgången sticker i ögonen (när någon annan lyckas). Vad jag vill komma till med det här inlägget är bara att jämför dig inte med andra och var inte avensjuk eller tyck illa om andras framgångar
Powered by Jasper Roberts - Blog