SHAWN MENDES 170517

Hej allihop!

Guud det var jättelänge sen jag satt ner och skrev ett vardags inlägg. 

Senaste tiden har jag umgåtts väldigt mycket me mina vänner därför har bloggen hamnat lite efter. Nu är det inte många veckor kvar tills skolavslutning, jag slutar skolan 15 Juni, jättesent! När slutar ni? Vi har extremt många prov och inlämningar! Alltid när jag har mycket i skolan får jag alltid feeling och kommer på masor av inlägg till bloggen. Igår var jag, Nora, Ebba och Agnes på Shawn Mendes konsert i globen. Nu i helgen ska jag plugga inför ett Musik prov och SO inlämning som ska spelas in och sen ska jag jobba på Lördag. 

LIVET ATT ÄLSKA MED ETT HALVT HJÄRTA #2
Idag kommer andra delen på min serie Livet att älska med ett halvt hjärta #2 I den här delen kommer jag berätta en storytime hur jag kom med i radio där jag pratade om mitt hjärtproblem. Tipsar er att läsa första delen av serien då kommer ni förstå alltihop, "Livet att älska med ett halvt hjärta #1"
Jag var med i radio för fem år sen, alltså var jag 10år när vi spelade in avsnittet. Alltihop börjar med att jag är inne på Svergies Radio där jag anmäler för att tävla om att träffa Eric Saade. "För att få större chans att vinnna så anmäler jag mig flera gånger" tänkte smarta Isabelle. Tiden gick och ingen hade kommit med nyheten att få träffa Eric saade. En sista gång anmäler jag mig, den här gången berättar jag om mitt hjärtproblem (för att få "större chans" att träffa Eric). Tävlingen hade redan gått för flera år sedan vilket jag inte hade förstått. (Osäker på om jag berättade för mina föräldrar om att jag anämlde mig till den tävligen.) 
 Reporten Martin Vadlund ringer mig några dagar efter att jag har skickat in blanketten."Hej isabelle, jag heter Martin och jobbar på Sveriges radio. Vi läste din blankett om att få träffa Eric saade tyvärr var den tävlingen gammal men vi skulle gärna vilja att du var med i radio och prata om ditt hjärta". Förstår ni? Drömmen för en 10åring som är uppmärksamhets sökande!! 
Det var när jag hade sovit över hos min dåvarande bästa vän Sophie. Dagen hade börjat "perfekt". Jag hade fått min mens och mådde därför jätteilla och var helt snurrig i huvudet. När jag mår riktigt dåligt på grund av min mens då kan jag inte sitta stilla, låter jättekonstigt men jag bara går runt och runt tills det släpper. Försökte sitta stilla men det gick inte så bra, kunde inte äta någoting och var helt kritvit i ansiktet. "Ja isabelle tänk om han frågar dig om du har svimat någon gång då måste du ju ha en bild" den brilljanta iden kom jag och Sophie på, Sophie tog min Sonyericsson knapptelefon och fotade mig när jag låg på deras golv "när jag hade svimmat". 
Pappa kommer och hämtar upp mig och berättar att Martin (reporten) behöver spela in interljuven idag, bara om någon timme för att han hade så ont om tid. Första jag gör när jag kommer hem är att slänger mig i min säng, med en kallblöt trasa på pannan och somnar i två timmar eller nåt. Vips vaknar jag av att det knackar på dörren och interljuven ska börja. Här står jag i onepice liksom. 
 Själva interljuven gick till som jag berättade tidigare att jag var hemma och vart interljuvad, Martin började först att lära känna mig och ställde massor av frågor som sedan vart bortklippt i interljuven. Under hela interljvuen var jag helt själv med Martin, varför inte mina föräldrar var med (satt i vardagsrummet) medan vi spelade in inne i mitt rum berode på att jag skulle känna mig mer bekväm eller nått liknande sa han. Interljuven hittar ni här nedan, också via den HÄR länken. Berätta vad du tycker om interljuven och mini Isabelle!! 
Framgång sticker i andras ögon
Vart kommer den här avensjuka ifrån? Mitt svar är ganska enkelt, gå in på din mobil. Här har du svaret. 500 000 männsikor använder Instagram och jag gissar att du kan vara en av dem? 2013 hade Facebook mer än 1,1 miljard användare, är du också en av dem? Twitter? Pintrest? Tumbler? We <3 it? Jag skulle säga att vi männsikor bygger upp en avensjuka inom oss, utan att vi märker det. Genom din lilla mobil. Personen som har en mer följare än dig men får mer än 40liks jämfört med dig. Eller hon som matchade sin outiftt sådär irriterande perfekt! Men också hon som har den "perfekta" kroppen och som alltid får sina selfies perfekta!
Jag är en person som har väldigt svårt för att släppa vissa saker och avensjuka kan vara en av dem. Såg ni ett samband när jag skrev några exmpel som gör att jag alltid blir avensjuk? Jag skrev nästan alltid "hon". Nu drar jag alla männsikor över en och samma kant och det är jag medveten om men jag tror och det finns säkert flera källor på det också, unga tjejer känner mer avensjuka och därför jämför sig mer jämfört med killar i samma ålder.
Jämför sig tjejer mer än killar? Varför? Berätta vad ni tror och tycker!
Jag kan bara se utifrån mig själv och därför tror jag att vi dagligen skrollar igenom flödet och ser den "perfekta" vardagen vi alla tror har. Tar jag en dålig bild då publicerar jag "självklart" inte den bilden, dels för att jag inte vill visa upp "min riktiga verklighet" och själv inse att den inte är perfekt som jag kanske vill tro. Bara för att jag lägger upp en bild som vart helt okej bra det behöver inte betyda att jag inte har tagit 100 bilder och där "endats" en bild vart bra. 
Det här inlägget skulle egentligen handla om att framgång sticker i andra männsikors, men att man jämför sig med andra föder i sin tur avensjuka som sedan därefter föder att framgången sticker i ögonen (när någon annan lyckas). Vad jag vill komma till med det här inlägget är bara att jämför dig inte med andra och var inte avensjuk eller tyck illa om andras framgångar
Powered by Jasper Roberts - Blog