12 FEL BLOGGARE OFTA GÖR- nr.4 GÖR NÄSTAN ALLA FEL
1. Tidsinställl inlägg  
 
99% Av alla mina blogginlägg är tidsintälla. Inläggena som jag inte tidsinställer är inlägg då jag 
går på hockey eller fotboll och ska säga ett resultat eller lägga in en bild där ifrån. 
Tidsintälla blogginlägg kommer vara din bästavän. Du sparar såå mycket tid på att tidsintälla inlägg! 
 
 
 
2. G befor B 
 
Good berfor bad. Kvalite före kvanitet. Publicera inget inlägg istället för att publicera ett inlägg 
där du skriver att du inte har någon blogg lust eller tid. Medela istället dina läsare på andra medier 
som du använder om sitvationen, istället för att ha flera inlägg i ditt arkiv som inte har något bra innehåll. 
 

 

 
 
3. Ta hjälp 
 
Den här punkten är A och O!! Fråga och lär av andra är hemligheten. Finns inga dumma frågor, bara dumma och dåliga svar. Ha en kompanjon vid din sida, som du kan bolla ider med, fråga och lära. 
 

 

4.  Enkel layout 

Vad är det första läsaren ser när hen går in på din blogg? Layouten eller som man kan också säga med ett enklare ord, utseende. Först av allt så måste du självklart gilla hur din blogg ser ut. Felet många gör är att ha 100 kategorier, lång beskrivning, blurriga bilder och svårläst typsnitt. Enkelt och rent!! Förenkla allting! Ha så få kategorier du kan, bra bilder, korta ner beskrivningen till max och ha lättläst typsnitt. Ditt utseende på bloggen säger mer om din blogg än du kan gissa. 

 

5. DU äger din egen blogg!

Det är du själv som bestämmer vad som ska finnas på din blogg. Vad din blogg ska stå för. Innehåll. DU är den personen som ska bestämma allting på din blogg. Utgå inte ifrån vad andra tycker. 

 

6. Jämför dig inte med andra

Lättare sagt än gjort, eller hur? Jämför dig inte med andra, ta istället insperation från vad andra publicerar på deras bloggar och sociala medier. Lägg din energi och fokus på dig själv. Som punkten innan, allting bestämms och ändras efter dina åsikter, självklart kan du fråga om tips och se vad andra tycker men frågan ska alltid gå tillbaka till dig själv. Glöm inte! Var självsäker inom ditt område och ämne! 

 

7. Skriv saker du kan stå för 

Jag har sagt det förr och säger det igen! Stå för vad du skriver om!! Om jag frågar dig om fem-sju år så ska du alltid vara säker på ditt svar. Ja jag kan stå för det är. Vad är annars meningen att publicera något som du ändå inte kan stå för om flera år? Ställ dig själv frågorna: Vad kan konsekvenserna bli av inlägget? Bilderna? Nämner jag något namn? Ordval? 

 

8. Bilder, bilder och BILDER 

Använd bra, rena, klara bilder. Försök alltid ha en bild som är relevant till inlägget. Om du bloggar om ditt favorit lag, använd då inte en bild på ett annat lag eller om du bloggar om dina favoritgodissorter då kanske en bild på en sallad inte är så relevant. 

 

9. Lätt stavat bloggnamn 

Bloggnamnet är jätteviktigt! Jag tycker att bloggnamnet ska ha någon kopling till ditt riktiga namn, i namnet bellspower finns namnet bell vilket jag också bland annat kallas för. En sak många inte tänker på är stavningen på namnet, bellspower kan vara svårt för vissa att stava till men googels rättstavning rättar till det oftas rätt. 

3 Punkter att tänka på när du väljer bloggnamn:

  • Lättstavat 
  • Bra namn som visar en tydlig koppling till din blogg- bellspower visar en tydlig koppling att bloggen fokuserar kring power
  • Språket - Namnet Bellspower kan man både skrivas på Svenska (vilket är språket min blogg ligger på) men också som på Engelska (tror jag). 

 

10. Rödtråd i bloggflödet 

Som jag nämne förut, ha en rödtråd i bloggen. Ifall din blogg handlar bara om nyttigmat och plötsligt toppar du dina fem favorit snabbmatskedjor. 

 

 

11. Träna 

Använd din energi på flera olika sätt, ett av sätten kan vara att träna. Du blir av med energi och får tillbaka energi. Håll dig fräsh och pigg vilket gymmet kan hjälpa dig med. Tips på inlägg jag har skrivit, tricken jag använde mig av för att få igång träningen.

 

12. Lägg ner din själ i arbetet 

Andas, prata och äg ditt ämne! 

 

Jag är inte perfekt. Har gjort många misstag av dem ovan. Lär dig av dina misstag.  

Powered by Jasper Roberts - Blog