DÄRFÖR SKA DU BLI BLOGGARE VS DÄRFÖR SKA DU INTE BLI BLOGGARE
ANDLEDNINGAR TILL ATT INTE BLI BLOGGARE:
  • Beroende på vilken nivå du placerar dig själv och din blogg på så tar det olika lång tid att skriva inlägg, producera de, välja bilder med mera. Satsar man på en högre nivå då tar det självklart längre tid än ifall man endast ser det som en roliggrej som en hobby. Det tar extremt lång tid att komma på ider till inlägg att skriva, bilder, marknadföra dig och din blogg och hålla koll på ditt ämne när, var, hur det är aktuellt på marknaden. Som ni läser så är det extremt många saker som bloggare behöver tänka på som ni läsare inte ser, vet om eller kanske ens lägger märke till. Det här är inte ett 8-17 jobb, det här är en livsstil. Antingen älskar man det eller avskyr det! 
  • Det kostar många hundralappar för att vara bloggare eftersom att du behöver ha en bra system kamera (tycker i alla fall jag är viktigt), din blogg behöver ligga på en bloggportal eller webbhotel och stundtals kostar det också en slant, datorn som du bloggar via och så vidare. För att ni ska få en liten översikt så ska jag berätta summan jag har lagt på att blogga, min macbook air (10 000kr), Min systemkamera Canon EOS 700D (6 000kr), PRO medlemskap (500kr) och min videokamera (rea, 500kr) det här är några av de sakerna som jag i skrivandenst stund kommer på just nu. Sammanlagt har jag lagt exakt 17 000kr endast på min blogg! (inte undra på att jag tyckte jag hade lite pengar på kontot idag). 
  • Förutom pengar kan det tyvärr kosta vändskaper också när man bloggar. Flera av mina gamla vänner förstod väll inte grejen med att blogga, att det var som en slags rehablitering och därför kan det ha hänt då att jag sa ifrån och därför inte haft kontakt med personen. Enligt mig gör jag inte fel, det är personen som själv inte söttar sin vän och tro på dens ide (inte för att alla ska behöva göra det) som gör fel.
  • På ett kontors jobb där konkurera du inte på samma sätt med dina kolegor som vi bloggare gör. Idag finns det tusentals bloggare för 30år sedan då fanns det knappt kanske hundra (och det var väll då som kissie, blondinbella och alla de slåg igenom eftersom det var så få av bloggare då). På bloggmarknaden idag finns det som sagt tusentals bloggar vars bloggar är olika stora och har olika gengrer, du konkurerar med alla diagnos bloggare när du bloggar om diagnoser (oavsett storleken på bloggen), receptblogg eller skönhets blogg. Därför idag är det så svårt att slå igenom dels för det finns fler bloggare nu än förr och för att du får inte samma uppmärksamhet nu än de fick förr eftersom det var så ovanligt då att blogga. För att sammanfatta det, du har svårare att hoppa upp steppen på grund av antalet som bloggare idag, vilket kan göra det svårare för dig att tjäna mera pengar vilket i slutändan det vi 'alla' männsikor vill (entrepnörer, företagare och så vidare) 
ANDLEDNINGAR TILL ATT BLI BLOGGARE:
  • Lärdomarna du tar vid när du bloggare hittar du inte någon annanstans, det du lär dig genom att läsa hatkommentarer (tack och lov har jag inte behövt läsa de, och har väll då inte lärt mig det men har ändå förstått), hur du ska marknadsföra sig och din blogg, starta företag, anställa, ta ledar rollen och så vidare. Du har fått chansen att leva så varför inte göra något du lär dig extremt mycket av?
När du har flow du älskar du det! Absolut bästa med att blogga är när man känner att man kommer in i ett flow och alla ider bara poppar upp til ytan hela tiden. (Värsta är där emot när du inte har flow och känner pressen att 'behöva' blogga). Det är väll inte direkt så att man har ett sånnt flow på ett kontor? Liksom "yes nu kan jag skicka iväg det här kuveret och ett till dessutom jippie!" Få möjligheten att göra något man älskar, oavsett på vilken nivå man ligger, så är det extremt roligt! 
  • Förutom lärdommar och flow får du också lära känna flera nya vänner genom din blogg! Exempelvis har jag lärt känna två av mina läsare som hittade min blogg via min instagram som jag tog bort. Jag hade aldrig lärt känna de här två personerna om det inte hade varit för att jag startade min blogg. Du träffar nya människor som kan komma att bli viktiga. 
  • Varje inlägg som publiceras blir till ett minne som aldrig går att radera. Om 20år då kan man förmodligen fortfarande läsa det här inlägget,vilket egentligen är sjukt skrämmande och fantastiskt. Däremot tror jag inte att mina framtida barnbarn kommer kunna läsa bellspower.se för då har kanske internet förändrats på något sätt. Allt som sker på internet, stannar på internet. Och det är sant, tyvärr. 
För att sammanfatta så tycker jag att det är värt att bli bloggar, du lär dig massor, träffar nya männsikor via din blogg, du få oförglömliga minnen och dessutom allt emellan där. Jag älskar mitt jobb, min livsstil helt enkelt  . Bellspower det är jag. För alltid
Powered by Jasper Roberts - Blog