DÄRFÖR SKA DU BLI BLOGGARE VS DÄRFÖR SKA DU INTE BLI BLOGGARE
ANDLEDNINGAR TILL ATT INTE BLI BLOGGARE:
  • Beroende på vilken nivå du placerar dig själv och din blogg på så tar det olika lång tid att skriva inlägg, producera de, välja bilder med mera. Satsar man på en högre nivå då tar det självklart längre tid än ifall man endast ser det som en roliggrej som en hobby. Det tar extremt lång tid att komma på ider till inlägg att skriva, bilder, marknadföra dig och din blogg och hålla koll på ditt ämne när, var, hur det är aktuellt på marknaden. Som ni läser så är det extremt många saker som bloggare behöver tänka på som ni läsare inte ser, vet om eller kanske ens lägger märke till. Det här är inte ett 8-17 jobb, det här är en livsstil. Antingen älskar man det eller avskyr det! 
  • Det kostar många hundralappar för att vara bloggare eftersom att du behöver ha en bra system kamera (tycker i alla fall jag är viktigt), din blogg behöver ligga på en bloggportal eller webbhotel och stundtals kostar det också en slant, datorn som du bloggar via och så vidare. För att ni ska få en liten översikt så ska jag berätta summan jag har lagt på att blogga, min macbook air (10 000kr), Min systemkamera Canon EOS 700D (6 000kr), PRO medlemskap (500kr) och min videokamera (rea, 500kr) det här är några av de sakerna som jag i skrivandenst stund kommer på just nu. Sammanlagt har jag lagt exakt 17 000kr endast på min blogg! (inte undra på att jag tyckte jag hade lite pengar på kontot idag). 
  • Förutom pengar kan det tyvärr kosta vändskaper också när man bloggar. Flera av mina gamla vänner förstod väll inte grejen med att blogga, att det var som en slags rehablitering och därför kan det ha hänt då att jag sa ifrån och därför inte haft kontakt med personen. Enligt mig gör jag inte fel, det är personen som själv inte söttar sin vän och tro på dens ide (inte för att alla ska behöva göra det) som gör fel.
  • På ett kontors jobb där konkurera du inte på samma sätt med dina kolegor som vi bloggare gör. Idag finns det tusentals bloggare för 30år sedan då fanns det knappt kanske hundra (och det var väll då som kissie, blondinbella och alla de slåg igenom eftersom det var så få av bloggare då). På bloggmarknaden idag finns det som sagt tusentals bloggar vars bloggar är olika stora och har olika gengrer, du konkurerar med alla diagnos bloggare när du bloggar om diagnoser (oavsett storleken på bloggen), receptblogg eller skönhets blogg. Därför idag är det så svårt att slå igenom dels för det finns fler bloggare nu än förr och för att du får inte samma uppmärksamhet nu än de fick förr eftersom det var så ovanligt då att blogga. För att sammanfatta det, du har svårare att hoppa upp steppen på grund av antalet som bloggare idag, vilket kan göra det svårare för dig att tjäna mera pengar vilket i slutändan det vi 'alla' männsikor vill (entrepnörer, företagare och så vidare) 
ANDLEDNINGAR TILL ATT BLI BLOGGARE:
  • Lärdomarna du tar vid när du bloggare hittar du inte någon annanstans, det du lär dig genom att läsa hatkommentarer (tack och lov har jag inte behövt läsa de, och har väll då inte lärt mig det men har ändå förstått), hur du ska marknadsföra sig och din blogg, starta företag, anställa, ta ledar rollen och så vidare. Du har fått chansen att leva så varför inte göra något du lär dig extremt mycket av?
När du har flow du älskar du det! Absolut bästa med att blogga är när man känner att man kommer in i ett flow och alla ider bara poppar upp til ytan hela tiden. (Värsta är där emot när du inte har flow och känner pressen att 'behöva' blogga). Det är väll inte direkt så att man har ett sånnt flow på ett kontor? Liksom "yes nu kan jag skicka iväg det här kuveret och ett till dessutom jippie!" Få möjligheten att göra något man älskar, oavsett på vilken nivå man ligger, så är det extremt roligt! 
  • Förutom lärdommar och flow får du också lära känna flera nya vänner genom din blogg! Exempelvis har jag lärt känna två av mina läsare som hittade min blogg via min instagram som jag tog bort. Jag hade aldrig lärt känna de här två personerna om det inte hade varit för att jag startade min blogg. Du träffar nya människor som kan komma att bli viktiga. 
  • Varje inlägg som publiceras blir till ett minne som aldrig går att radera. Om 20år då kan man förmodligen fortfarande läsa det här inlägget,vilket egentligen är sjukt skrämmande och fantastiskt. Däremot tror jag inte att mina framtida barnbarn kommer kunna läsa bellspower.se för då har kanske internet förändrats på något sätt. Allt som sker på internet, stannar på internet. Och det är sant, tyvärr. 
För att sammanfatta så tycker jag att det är värt att bli bloggar, du lär dig massor, träffar nya männsikor via din blogg, du få oförglömliga minnen och dessutom allt emellan där. Jag älskar mitt jobb, min livsstil helt enkelt  . Bellspower det är jag. För alltid
TIPSEN SOM FÖRGÖR DIN ACNE!
  • Burt's Bees är ett hudvårsmärke vars ingridenser kommer från bin, honung och mycket vitaminer med mera. Jag älskar Burt's Bees och jag rekomenderar det starkt vidare till er som har problem med acnehy. Deras produkter finns att köpa på Fina mig, Nordickfeel och bland annat på Apotea. Priserna ser lite olika ut var ifrån du köper Burt's Bees, själv köpte jag mina produkter två Intense Hydration Cream cleanser, två peach and willow bark deep pore scrub och en intense hydration day lotion i Ullared på Gekås och där kostade allting 89kr/styck förutom day lotion som kostade 189kr/styck. Efter att jag har använt produkterna känns min hud extremt mjuk som en bebisrumpa, frisk och helt ny! 
  • Lymecycline Actavis är en receptbelagd medicin som man kan få via sin doktor. Jag började ta den här medicinen 17 december 2016 och slutade inan sommaren började eftersom man inte får ta de här tabletterna när solen skiner och ligger på huden, så nu i mitten av Agustie börjar jag igen med medicinen. För mig tog det cirka 1-2månader tills jag såg storskillnad ifall jag minns rätt och skillnaden var stor! All min acne var borta! Jag har haft extremt svårt att ta tabletter från att jag var liten och stundtals idag med, men att ta Lymecycline Actavis vars kapslar är 300mg som alltså är mindre än vanlig alvedon, fungerar jättebra. Ibland har det hänt att jag har spytt upp kappselln igen som har en smak och liten lukt av lakris (som jag avskyr). Biverkningarna kan vara många ifall man har otur, biverkningen som jag har mest lagt märke till är att min hy blir extremt torr (flagnar) och ofta speciellt på vintern kan jag inte använda smink. 
  • Tillsammans med kappslarna använder jag även också den receptbelagda salvan Differin som jag lägger ovan på vid de områdena i ansiktet där jag får oftas mest acne vilket för min del är i pannan, hakan och runt tinnigen/hårfestet. Efter några veckor när man huden har vant sig vid salvan då kan de börja bränna i ansiktet (för min del i alla fall) och när jag applicerar salvan kan huden snabbt reagera med att jag blir röd. Förutom att det ofta bränner i ansiktet när jag lägger på salvan eller smink så har jag inte lagt märke till några andra biverkningar. Jag rekomenderar differin till alla er med acneproblem! I kombenation med kappslarna och salvan få får jag oftavs bort min acne helt efter 1-2månader. 
13 TIPSENA SOM INGEN TÄNKER PÅ MEN SOM ALLA BEHÖVER I SKOLAN
 Annteckna dina egna tips i ett dokument eller på ett papper på så sätt kan du, när du känner att din studietekning inte fungerar längre, gå tillbaka till det här dokumentet och läsa vilka tips som fungerar för just dig personligen.

Fylla på med rätt energi är extremt viktigt när man exempelvis har dyslexi som är en diagnos som gör att jag tappar tålamodet, intresset och blir okoncentrerade (vilket jag inte kan rå för). Rätt energi för mig är inte att äta bars vars förpackning säger att det är inget socker i trots att det ändå är det plus att äter du en bar med socker i så kommer du bli mer trött än du var innan eftersom att sockret får ditt blodsocker att gå upp jättefort och gå ner jättefort vilket gör dig tröttare, läst, godis, kakos och så vidare. Istället kan man äta en frukt eller så kan du äta en macka, maträtt med mera.
 Plugga i en bra miljö som fungerar för dig, det behöver nödvänditvis inte vara ett ställe som du ofta brukar vara på. Jag kan ibland gå till ett bibliotek för att plugga ostört, det är en miljö som jag inte så ofta besöker vilket inte gör mig överdrivet bekväm och på så sätt 'slappar jag inte av för mycket' och tänker på annat. 
Ömsom inse vilka dagar som det fungerar att plugga ömson inse vilka dagar som inte fungerar att plugga på. Det här är en punkt som jag tycker är extremt viktig men som ändå inte så många tänker på. Bestämm vilka dagar i veckan du ska plugga (behöver inte vara heladagen, skriver om det längre ner)
Effektivisera allting så mycket det bara går som exempel kan du läsa boken på bussen, göra klart läxan vid busshållplatsen eller varför inte läsa igenom vad nästa sak är som ni ska göra i skolan? Få ihop din vardag och aktiviter så bra det bara går utifrån dig och dina förutsättningar. 
Ligg alltid steget före alla andra vilket du kan göra genom att läsa uppgiften innan lektionens start, arbeta när du ska arbeta plus lite till. Jag kan säga att jag vet inte hur många gånger förra terminen som jag arbetade ytterligare mer med uppgifter. Sitt kvar på rasten och fortsätt (ifall du får det för läraren!) med uppgiften. 
Räkna ut hur mycket du behöver höja dig i ämnena för att du ska komma in på det gymnaiset som du vill komma in på. Titta på ditt meritvärde och sedan på antagnings poänget. Ta gymnaisets antagningspoäng och subbtrahera med ditt meritvärde och se hur mycket du har kvar som minum för att komma in där. Sedan kan du gå in på Gymnasium.se här på länken och där kan du se hur mycket varje betyg är värt och på så sätt bestämma vilket ämne du ska sikta på att få betyg i. Försök att höja dig i de ämnena som du har lättats för. 

Fråga läraren personligen vad som krävs för att du ska få det betyget du vill. Om du känner att du gör allt rätt och får ingen feedback på ditt arbete fråga då din lärare vad du kan göra för att bli bättre, hur, varför med mera. På så sätt visar du engamang och din lärare får upp ögonen för dig och förstår att du vill förstå och få ett högre betyg och då blir läraren mer intresserad av att ge dig ett högre betyg än att du säger "ush vad jag hatar det här", "kan vi inte få sluta tidigare?", "varför läser vi ens om...?"- då blir läraren omotiverad till att ge dig ett högre betyg. 
Lös 50% av problemet själv alltid. Istället för att säga "jag kan inte göra matteprovet på Måndag" så kan du säga "jag kommer inte tyvärr kunna göra matteprovet på måndag men går det bra ifall jag gör det på tisdag?". Du ska alltid komma med en lösning! Du ska inte behöva be läraren att göra det när personen har massor av annat att göra. 
Visa ditt engamang genom att gå på studiehjälp eller läxhjälp (ifall ni har det) efter/inan skolan. (Den här punkten liknar lite en punkt ovan). Men du ska visa ditt engamang för läraren och ämnet och spendera extra timmar och sekunder i skolan när du egentligen inte behöver det och på så sätt blir lärare igen intresserad och ser att du verkligen vill det här.
 
Lämna in allting I TID är jätteviktgt och en sak som jättemånga elver missbedömer. Din lärare behöver sätta undan tid för att du har 'glömt' attt lämna in uppgiften och då visar du att du inte har något intresse för ämnet och tyckte att det inte var tillräckligt viktigt för dig (vilket gör att din lärare känner ännu mer att hon/han inte tycker du borde få ett högre betyg) 
Välj hur länge du vill plugga utifrån dig själv. Jag klarar inte av att sitta plugga ett ämne i en-två timmar i sträck istället kör jag som intervaller där jag pluggar i 10-15-20minuter (beroende på vad jag pluggar och hur jag pluggar) och sen har jag paus i 5-10-15minuter och om igen tills jag känner mig färdig. 

Hur du ska plugga är en sak som du måste gå tillbaka till dig själv och tänka, vad fungerar bäst för dig? hur ska jag plugga? Lyssna, läsa eller praktiskt? Iflall jag ska ha glosstest då gör jag som små flashcards som det heter, små lappar där jag på ena sidan skriver exempelvis ordet car i en färg plus en ritad bil brevid ordet och på andra sidan skriver jag översättningen alltså bil. Och på ett annat kort skriver jag Sweden med en färg (hela tiden olika färger/flashcards) och en ritad bild på hur sverige ser ut på kartan eller landets flagga och på andra sidan skriver jag översättningen sverige. Om jag ska läsa en text och svara på frågor då gör jag tväremot som alla lärare säger att man ska göra. Jag läser frågorna och tar första frågan och letar efter svaret på i texten på så sätt går det snabbare för mig än ifall jag ska sitta och läsa/lyssna på en text med min dyslexi.  
Powered by Jasper Roberts - Blog