MIN KAMP MOT ACNE #1 | ACNE

Som många av er vet har jag haft acne sedan fyra år tillbaka. För är det någon som kan acne då är det JAG. Idag tänkte jag ger er mina tips från hur jag gick från ett ansikte och kropp fullt av acne tills idag då jag har knappt acne.Observa hänsviar tlll vårdcentralen eller alternativ doktor vid större besvär. 

Tips på mina tidigare inläg; 

"EFTER 4ÅR HAR JAG ÄNTLIGEN NÄSTAN FÅTT BORT MIN ACNE"

"FINNARNA KAN GÖRA SÅ ONT ATT JAG GRÅTER"

Studera när du får acne

Först av allt rekomenderar jag er att tänkte till och skriva ner vad du äter, när, hur och var. Du kan se samband mellan finnar och smutsiga händer, socker, fet mat och så vidare. Anteckna allt du äter främst när du har mycket ance! 

BORT MED SOCKRET 

Den här punkten hör lite ihop med punkten ovan. Jag skulle säga låt bli godis, glass, kaffebröd, läsk och energidrycker, gemensamt har de produkterna bara SOCKER i sig. Kroppen behöver inte mer socker vi får redan i oss för mycket socker därför behöver vi inte fylla på socker i våran kropp. Bakterierna är största boven, gissa vad bakterierna älskar och behöver? Juste det socker! Jag säger inte att man ska sluta äta dem produktern helt och hållet (om man inte vill det) men ät i alla fall mycket mycket mindre då kan jag nästan lova att din acne sakta men säkert kommer bli bättre. 

 

Använd produkter som är anpassade för din hy

Tjatar verkligen om det här i varje inlägg med det är jätteviktigt!! Det är jätteviktigt att du använder de rätta produkterna som fungerar för din hy. Snälla gör inte ett sånt här test på internet, gå istället till en bra hudterapet som är trovärdi. 

Klämm inte och rör inte

Jag har ganska så svårt för det här imellanåt men helt enkelt rör inte och klämm inte finnarna!! Allting blir värre kan jag lova dig

Låt finnarna andas 

Tränar du mycket eller bär du tajta kläder? Beroende på vart du har din acne, låt dem andas så mycket som möjligt. Bär inte för tjata kläder. 

Återfukta acnen

Efteråt att jag har dushat är det jättevikigt att återfukta huden. Produkten jag använder hittar HÄR

 

Tränar du då måste du göra det här direkt efteråt 

Tränar du och svettas? Så fort som möjligt måste du dusha!!

Föreställ dig din hy som är utan acne och när du svettas så läggs en hinna ovanpå din hy, så känns det för mig då jag inte dushar när jag har tränat eller svettats. Ibland kan jag till och med få små r.

Ducsha varjedag 

- Jag dushar kroppen varje kväll och håret varannan dag. När du dushar kroppen använd bra en bra tvål då! Rekomenderar starkt Maria Åkerbergs tvål.

Använd inte bh om du har acne där bh bandet ligger och trycker 

- Något få människor inte tänker på är när du bär bh och bhbandet ligger och trycker på din acne (då menar jag att du har en finne och bandet ligger direkt på den och trycker) som då kan bli bättre eftersom att den klämms. Använd inte bh när du har acne som ligger presic i det området eller lätta på bhbandet då trycket inte blir lika hårt.

Sola med solkräm 

- Det här är väldigt indivuellt den här punkten. På sommaren brukar jag försöka sola "bort" min acne i den "riktiga solen" och inte i solarium. Min acne burkar bli bättre när jag solar, medan vissas blir värre. Acnen bleks liksom bort. 

Drick mycket vatten

Om du dricker för lite vatten kan hyn blir uttorkad och då kan hyn blir ännu värre, därför drick mycket vatten! 

Medicin 

Blir det inte bättre efter ett tag när du har använt produkter/slutat ätit.... och så vidare så rekomendera jag att kontakta vårlcentralen. Jag har ätit medecinen Lymecycline Actavis använder då också salvan Differin på områdena i ansiktet. På kroppen använder jag en skrubb som jag gör helt själv på två ingridenser (kommer DIY- inlägg om det) och sen efteråt min bodylotion som jag länkade ovan. 

 
SAMHÄLLET DÖMER DYSLEKTIKER
Ett populärt inlägg hor er läsare är när jag visar min riktiga dyslexi, alltså när jag inte rättstavar orden i inlägget, vilket jag tänkte göra idag.  
 
Jag insåg jus nu är jättestor sak!! Just nu tittar jag på filmen Prinsessans Dagbok 2- kungligt uppdrag, huvudpersonen Mia är prinsesa som går i en parad och stannar hela paraden då hon ser att en liten flicka blir retad för att hon suger på tummen av några äldre pojkar. Tillsammans med Mia går hela barnhemmet i parad, lilla flickan tar mod till och tar ut tummen ur munnen.
 
Samma sak gäller alla diangoser tror jag, främst dyslexi vilket är det jag tänkte skriva om idag. Jag tror att allting handlar om mod när det kommer till att berätta om sin dyslexi till andra. Däremot tror jag också att allt har med att göra hur du blir bemött av din omvigning när du berättar om din dyslexi eller pratar almänt om den. Eftersom att jag bara var åtta år gammal när jag fick veta att jag hade dyslexi, dömde man inte folk på samma sätt som du gör idag (enlgit mig) därför vart jag indirekt öppen med min diagnos.
 
Nu när jag blivit äldre och mognat ännu mer har jag blivit ännu mer öppnare och bekvämpare att prata om min dyslexi, dock inte samhället snarare tvärtom. Varje gång man säger hur stavar man ....... ? "som det låter" får man 9/10 gånger till svar. Ja men idi*t hade jag hört hur man stavar det hade jag väll inte frågat dig!? Jag blir så fruktansvärt irreiterad på vissa typer av mäniiskor. Jag skulle nästan vilja att varje diagnos vart "normaliseradav samhället, då slipper vi det här att unga känner utanförskap. Nej jag har inte kännt utanförskap på grund av mina diagnoser, redan första dagen i skolan och man frågade efter varandras instagram var jag redan där öppen med att jag har dyslexi. Berätta derekt för dina vänner från start att du har dyslexi. Om vi ska se det ifrån din kompis synvikel hade jag kännt mig lite "sårad" (du inte kan lite på hen) om du berättar efter 3år "du bey the way jag har dyslexi". 
 
 
Mina vänner, familj, bloggare som jag mailar (som går in på min blogg) dem blir längre inte överaskade eller vad jag ska säga, när dem märker att jag inte vet när jag man ska använda de och dem eller hur man ska stava eller när och vart punkten ska vara. Tro mig när jag säger att min har räddat mig!! Nästan varje dag skriver jag ungeäfr den här mängden text, tränar alltså varje dag på punkt, commatecken, de, dem men jag är kan fortfarande inte det men jag ger fortfarande inte upp. Lyssna på det här klippet och ge aldrig upp! 
 
BÄSTA FOTOBLOGGARNA

Elin Kero är 28år och bor i Stocholm  

 

Nevnarien.se

Elin jobbar som fotograf och Retucshör, hon har en helt fantastik blogg!! 

Den här grymma tjej Emma lägger upp bilder från härliga resor, videos, riktigt bra tips och framför allt bilderna!!

 

Vill ni veta en rolig grej? Min matte/NO lärare är Elins pojkväns mamma. 

Jag älskar Elins bloggg för att hon varierar hennes innehåll på bloggen ibland kommer det nya retucserade bilder upp, sagor, DIY, tips och mycket mer!

In och kicka på grymma Amdans blogg som ni hittar ovan :) 

Ser ni bilden ovan? Visst är den jättefin!! 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag kan varmt rekomendera Emmas blogg då hennes bilder alltid förmedlar en känsla och känns så levande.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Den här tjejen skriver om allt från foto tips, photoshoptips, recept och mycket mer! 

Emma Grann är 23år och kommer från Kungsbacka (söder om Göteborg) 

Amanda Jona är 21år och bor i Stockholm

emmagrannfotografi.se

spontan.blogg.se

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Amanda är personen som jag nyligen börja läsa om och tog mig direkt med storm! 

Powered by Jasper Roberts - Blog