ALLT DU VILL OCH FÅR VETA #1

Hej mina fina läsare, hoppas att ni mår bra, själv mår jag bra. Flera av er känner säkert igen från min förra blogg (nouw.com/bellspower) samtidigt som vissa av er kanske inte känner igen mig. Mer om varför jag bytte bloggportal och så vidare hittar ni på min förra blogg, som ni kan gå in på länken ovan. Inan jag bytt bloggportal till nouw så bloggade jag faktikst här under namnet bellaspower.blogg.se

Jag heter Isabelle Berglund är 14år gammal från Stocholm, min pappa är Norsk och min mamma är hel Svensk vilket resulterar i att jag är 50% Norsk och 50% Svensk. Pappa och mamma är skilda sedan jag var tre år gammal, jag har två äldre bröder (vi har inte samma pappa, men vi har alltid sagt att vi är syskon) sen bor jag halva månaden hos mamma och halva månaden hos pappa, jag har tre bonus syskon (styv pappa). Mitt liv är inte som många andras liv i min ålder. Från att jag har varit liten har jag haft svårt i skolan och har det än idag. Varför? - Jag diagnoserades med tre diagnoser Aspberg syndrom, Språkstörning samt Dyslexi, jag

Aspberg Syndrom- För mig kom ihåg att det är väldigt individuellt:

 • Jag blir väldigt stressad när det är mycket folk i rörelse.
 • Extra känslig för ljud, lukter och matens konsestens.
 • I min hjärna fungerar det bara att fokuserar på en ända sak.
 • Jag tolkar orden exakt. Till exempel om nån frågar hen "vill du ha kaffe" hen svarar "nej jag hoppar över det" Då tror min hjärna att personen hoppar över kaffe koppen boxavligt talat.
 • I mitt huvud tänker jag alltid först vad jag ska säga, inan jag säger det.

Mer om Aspberg Syndrom kan du läsa HÄR

 
Dyslexi-För mig kom ihåg att det är väldigt individuellt:
 • Svårt med stavningen.
 • Jag har problem med mitt arbetsminne vilket gör att jag glömmer bort, till exempel vad ett Adjektiv är, hur man stavar samtliga och så vidare.
 • Svårt med vänster och höger.
 • Läsningen kan vara svår och kronlig.

Lär mer om Dyslexi HÄR

Språksörning- För mig kom ihåg att det är väldigt individuellt:

 • Min koncentrations förmåga är rätt så "låg" (dålig).
 • Humöret mitt kan växlas väldigt fort.
 • Svårt med grammatiken.
 • och hur man uttalar saker (ljud)

Mer specifikt om Språkstörning hittar du bland annat HÄR

 
Första gången jag bytte skola var jag 11år gammal, jag trodde att skolan jag bytte till skulle vara en skola som brann för att hjälpa barn som har det extra svårt. Så var inte fallet. Tvärtom. Lärarna och rektorn lovade om och om igen att jag skulle få extra hjälp, en pedagog (spec lärare), en dator för mig själv och så vidare. Listan vart lång under tidens gång. Till slut fick jag och mina föräldrar nog och bytte skola ytligare en gång. Skolan som jag än går på idag. Den här skolan jag går på idag har bland annat fått pris för att vara kommunens bästa skola. 

Okej nu kanske ni har rätt så bra koll på alla diagnoserna? Så vad säger ni ska vi gå över till mina intressen istället?

Jag älskar som så många andra att fotografera, vilket jag gör med min Canon EOS 700D- kamera. Pappa och jag har Säsongskort på Djurgården fotboll, vi går ofta på fotboll men också Hockey och då hejar vi självklart också på Djurgården. Att baka är också ett intresse jag har.

Så där nu vet ni "lite" mer om mig, vi ses imorgon igen kl.12.00

 
Powered by Jasper Roberts - Blog