7 ORSAKER TILL ACNE VS 9 TIPS MOT ACNE
 
   Av ren nyfikenhet antar jag att du har klickat dig in här för att du skäms över dina finnar, du känner dig inte bekväm att gå utanför dörren utan smink och du vill ha ett botemedel som gör att finnarna försvinner direkt. Du är inte ensam. Tyvärr så måste jag krossa din önskan. Sanningen gör ont. Jag vet. Jag vet också hur det känns när alla stirrar på en för att man har en röd liten rund sak mitt i pannan som vilken sekund som helst kommer att spricka, hur det känns att inte vara "normal". Men vet du vad? Det är faktiskt normalt att ha finnar, speciellt när man är i puberteten och alla saker vajar omkring i kropp och huvud. Därför ska jag ge dig mina bästa tips, inte på hur direkt får bort finnarna direkt utan på hur du förebygger att de inte kommer tillbaka igen .

7 SAKER SOM KAN ORSAKA ATT ACNE/FINNAR UPPSTÅR

 1. Bakterier- Du måste tvätta dina händer. När du pillar dig i ansiktet och håller på sprids bakterierna vidare vilket är en anledning till att en finne kan uppstå.
 2. Fel produkt- Extremt viktigt är det att du använder rätt produkt för din hud. Nu pratar jag inte bara om själva produkten utan även också märket du använder. Jag använder mig av Maria Åkerberg som bland annat är ekologiskt, närodlat, naturliga ingredienser  Läs mer om MÅ kan du göra här  
 3. Rengöring- Jag förstår också att det inte är så roligt att ställa sig kl. 22.30 på en Fredag's kväll och skrubba ansiktet, men tänk istället så här "om jag inte ställer mig och skrubbar ansiktet så kommer jag få ännu fler finnar". Rengöringen är väldigt viktigt, slarva därför inte med den.
 4. Årstid- Man är egentligen ingen direkt "hudtyp", huden förändras hela tiden beroende på årstider, vädret. 
 5. Kosmetika- Hör och häpna gott folk, ditt smink kan faktiskt orsaka finnar. Välj rätt produkter. 
   
 6. Socker- Choklad, godis, frukt ja allt som innehåller socker oavsett om det är "naturligt socker" (som finns i frukter) eller tillsatt socker eller vad det kallas (som finns i godis) så orsakar det finnar. Om jag förstod min styv pappas- syster dotter rätt (som är hud expert, utbildad), så älskar bakterierna socker. Bakterierna "stannar kvar" ännu längre när det har socker. 
 7. Ärfligt- Ja det är sant. Om du har problem med finnar (inte bara just i puberteten utan efter eller inan också) så är det stor risk att dina framtida barn också kommer att få det.  

INAN JAG ANVÄNDA MÅ:

 
 
 
 
NU: 
 
 

9 SAKER SOM FÖREBYGGER ATT DU FÅR FRAMTIDA ANCE PROBLEM

 1.  Maria Åkerberg- Börja använd Maria Åkerberg's produkter!
 2. Skrubba i en vecka- Använd en bra skrubb och skrubba i en vecka. 
 3. Ät mindre socker- Jag äter knappt nått socker alls längre. Ät helt enkelt mindre socker. 
 4. Rör på dig- Var aktiv, gå ut och leta efer pokemon eller nått.
 5. Ha inget smink på dig- Låt din hud lufta. 
 6. Tvätta kläder, säng kläder, handdukar- Jag har fem handdukar som bara är till för mig, de använder jag till ansiktet (de är små). Tvätta handdukarna direkt efter användning. Tvätta allt som är nära din hud ofta.  
 7. Mask- Rekommenderar starkt Maria Åkerbergs Face Mask Clearing. Du kan ta en lite klutt på ditt finger och sätta på dina finnar på dagen så hjälper det, du behöver inte ens tvätta bort det.  
 8. Ta hjälp av en expert- Låt en professionell person som kan sina saker, titta på din hud och hör vad personen har att säga.
 9. Mormors knep- Om du inte har råd att köpa bra produkter för din hud eller av andra orsaker inte kan så har jag ett väldigt bra tips, se ifall du har ren ekologisk olivolja blanda det med socker - då får du en bra skrubb.
Powered by Jasper Roberts - Blog