KÄNDISAR MED EN/FLERA DIAGNOS(ER)
 
OBS: ATT JAG KAN HA FEL GÄLLANDE DIAGNOSERNA!
 
 
 
Bente Schramm aka Thebentish är youtube stjärna som har ADHD och Aspberg Syndrom
 
OBS: ATT JAG KAN HA FEL GÄLLANDE DIAGNOSERNA!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Joakim Beg Lundell är Sveriges största youtube stjärna, Jocke som har diagnoserna ADD och Dyslexi som han bland annat pratar om i videon här nedanför. 
 
OBS: ATT JAG KAN HA FEL GÄLLANDE DIAGNOSERNA!
 
 
 
 
Isabelle Berglund aka bell, alltså jag. Bloggar om sina tre diagnoser Aspberg Syndrom, Spåkstörning samt Dyslexi, bakning, fotografering och tips! 
 
 
 
 
Thomas Sekelius är också en youtube sjärna som har diagnosen ADHD. 
 
OBS: ATT JAG KAN HA FEL GÄLLANDE DIAGNOSERNA!
 
 
 
 
 
 
 
 
10 LIFE HACKS FOR BACK TO SCHOOL 2016
  1. Inlärning- Testa att plugga samma sak flera gånger under en kort tid, med flera korta pauser.
  2. Musik- Fungerar olika bra för alla, för mig fungerar det ibland. Jag brukar lyssna på musik när jag sitter i skolan och det är mycket ljud omkring mig, när jag skriver en text och ibland när jag läser. 
  3. Inläsningstjänst och Legimus- Är två appar som jag använder mig av när jag ska läsa en litteratur bok eller en vanlig skolbok (som till exempel NO boken, SO boken). Det du gör är att du lyssnar på texten det är en person som läser upp texten för dig. OBS: Att man behöver skolans tillstånd eller nått sånt för att få använda apparna. 
  4. Tyst- På Engelska-, Svenska-, SO- och Matte lektionerna då brukar jag ofta gå ut för att få sitta med två-tre andra elever och en lärare i ett tyst rum då brukar jag kunna göra allt fler uppgifter och koncentrera mig bättre.
  5. Tuggummi- Det är olika från skola till skola ifall man får tugga tuggummi men på min skola får vissa elever som kan koncentrera sig bättre, använda tuggummi på lektionerna. Jag har själv inte testat det än, men tror jag ska göra det kanske.

Här har du lite video tips:

(Bara att klicka på videon så startar den) 

 
  
 
 
  
NPF ARMBAND
 
Visst vet ni vem Andrea är? Hon som driver NPF bloggen som har exploderat de senaste åren. 
Gick in på hennes blogg och fick reda på att hon gör egengjorda armband med bland annat olika namn och x antal diagnoser, jag valde ett armband där det står Aspie vilket betyder Aspberg Syndrom.
 
Beroende på vad man väljer för armband så kostar de olika mycket allt från 70kr (tror jag)- 150kr kostar ett eller x antal armband. In och gilla hennes Facebook sida och stödj NPF. NPF betyder Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar vilket är bland annat diagnoserna Autims, ADD, ADHD och Aspberg Syndrom. 
 
 
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog