DIAGNOSEN JAG VILL TESTA ATT HA EN DAG VS DIAGNOSER JAG INTE VILL HA
Diagnoser är ett ganska så hett ämne här på bloggen. Som ni vet sedan tidigare så har jag diagnoserna Aspberg Syndrom, Språkstörning och Dyslexi men idag tänkte jag berätta för er vilken diagnos jag helst inte vill och diagnosen  jag skulle vilja ha. När jag ställde frågan till mig själv vilket diagnos jag vill ha för en dag, vart det helt tomt. Varför? Det vet jag inte, men det känndes som om det inte fanns någon diagnos som jag känner skulle passa mig förutom dem jag redan har. Efter ett tag kom jag på vilket diagnos jag skulle vilja testa att ha. Det blir kanske lite motsägelsefullt på grund av att jag skulle vilja testa att ha ADHD samtidigt som det är diagnosen jag helst inte skulle vilja ha. Jag känner ingen person med ADHD men jag har ganska så lätt att ta avstånd från personer med den diagnosen.
 
Vi kan ta ett exempel så ni förstår, för ungefär ett halvår sen så träffades jag och fem andra ungdomar tillsammans med två vuxna för att lära känna varandra och för att vi allesammans hade en eller flera diagnoser Jag är en person som märker direkt om en annan människa har någon diagnos. Det fanns en kille i den gruppen som var extremt allt, om jag kan säga så. Det första han sa var "jag har ADHD, det är därför jag aldrig är tyst!" Vilket jag redan "visste" att han hade. 
 
När jag är bland andra männikor med diagnoser  så blir jag väldigt tyst, medan när jag är med människor utan diagnos det är så jag är mig själv och pratar och trivs. Tilllbaka till exempelt då, brevid mig satt en anan kille som hellre aldrig sade något den här killen som hade ADHD han pekade verkligen ut och och skrek nästan "dem där två pratar aldirg, varför då??" Jag vart på riktigt rädd för killen med ADHD, han var liksom så oförutsägelsbar jag visste aldrig vad jag kunde häna vilket jag hatar mest av allt. Ta inte det här personligt ni som har diagnosen ADHD men det är bara så jag fungerar.
 
Jag undrar liksom hur det är att ha ADHD, vad man tänker, hur man tänker och så vidare. Sen vet jag att jag hade aldrig kännt mig lika bekväm eller hur jag ska säga med  ADHD som jag gör med mina tre diagnoser. ADHD är nästan helt tvärtimot mig. Självklart kan jag också vara sparlig och så men jag kan inte riktigt se att jag skulle vara den personen som aldrig var tyst i klassrummet, som lärarna fick skicka hem och så vidare. Det är liksom inte mig. Men det kanske är också därför jag skulle vilja testa att ha ADHD. Just för att gå ur min bekväma lilla box!! Nu ska jag också påpeka att alla med diagnoser är ju olika!! 
 
Vilken diagnos skulle du vilja testa att ha en dag? 
Vilken diagnos skulle du helst inte vilja ha? 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog