DET HÄR UTGÅR JAG ALLTID UTIFRÅN NÄR JAG GÖR SAMMARBETEN!
Det här ämnet är ganska har varit ganska så omtalat det senaste halvåret då SVT gjorde en granskning kring doldreklam bland youtubers tror jag. Källa Resume. Väldigt många youtubers har reagerat starkt mot granskningen och gett SVT krtik och menar bland annat på att SVT gjorde fel då dem inte kontaktade youtubersarna i första hand, det håller jag med om! Personerna som är med i den granskningen kanske är helt oskyldiga och får ändå inte ens försvara sig i frågan! Är det inte oretvist att personerna inte ens får försvara sig? Det tycker jag i all fall! 
 
När jag gör sammarbeten med andra bloggare eller/och företag utgår jag alltid utifrån följande:
  • Att bloggaren/företaget har samma värderingar som jag. 
  • Bloggaren/företaget måste spegla/koppling (till) bellspower (ex: företaget/bloggaren ska främst inte skriva om mat som exmpel eftersom att det skriver inte jag om, ämnena/tjänsten/verktyget måste likna bellspower tillbaka). 
  • Mina egna åsikter samt fungeringar (jag själv måste gilla bloggaren/företaget för att kunna rekomendera dem vidare) 
  • Win-win sitvation. Varför ska jag rekomendera bloggeren/företeget vidare? Vad vinner jag på det? Vad tjänar företaget på att jag rekomendera dem vidare? Är min tid värt det? Kommer jag kunna stå för det här i framtiden? 
  •   Deras inriktad målgrupp (måste vara samma som min(a) )
  • Vad vinner mina läsare på det här samarbetet?
Det här var några exempel på följande saker jag personligen utgår ifrån när jag ska göra sammarbeten. Här är inga "regler" eller nån slags "lagbok" utan det här är vad jag tittar på när jag gör sammarbeten.
 
När jag gör sammarbeten jag kan ju bara prata för mig själv då är det ingen impullsiv grej jag bestämmer på fem minuter. Det tar många minuter och kanske till och med timmar inan jag hittar den rätta bloggaren/företaget för samarbeten och dessamma när jag själv får frågan av bloggare/företag. 
Hur lång tid tar det för er att bestämma mer vid sammarbeten? 
 
VILL DU GÖRA SAMMARBETEN MED MIN BLOGG BELLSPOWER? 
Informationen om hur du går till väga hittar du HÄR 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog