NORSKA SERIEN SKAM
Har blivit en extrem populär serie bland främst ungdomar här i Norden. Anledningen till att serien Skam har blivit så populär bland ungdomar tror jag beror på att den är så sann. Jag tror att det finns något i serien skam som alla ungdomar kan relatera till. Skam är inte som vissa andra serier, där allting byggs upp perfekt och inga draman. Skam är helt tvärimot. Man skulle kunna "översätta" serien Skam som tonåringars/ungdomars liv idag. Med en stor sanolikhet så har allting i serien Skam hänt någon tittare, skulle jag kunna tänka mig.
 
Enligt fyra olika hemsidor där man kan testa sig för vem man är mest lik har jag fått svarena, Isak, Noora, Evan och Vilde. Personen som jag själv känner mig mest lik är Noora. Varför vet jag inte riktigt. Jag bor inte i ett kollektiv, ingen killkompis till mig är Gay (vad jag vet än så länge) och jag gillar heller inte för den delen Rött läppstift. 
 
Regissören till serien Skam tror jag har visat ungdomar något väldigt viktigt. Visat ungdomar att ingens liv är perfekt hela tiden, vilket jag inte tycker att så många regissörer visar i deras filmer eller serier. 
 
 
Vilka killar tycker du är snyggast i Skam?: Helt klart William och Chris (killen) 
 
Svensk- eller Norsk text när du ser Skam?: Norsk eftersom att pappa är Norks
 
Vilken säsong är du på nu?: Just nu är jag på säsong tre
 
Vilken säsong är din favorit?: Lätt säsong två 
 
Vem tror du kommer vara huvudpersonen i säsong fyra?: Antingen så tror jag att det kommer vara Chris (killen) eller kanske Vilde som är huvudpersonerna i säsong fyra. 
 
Nämn tre norska ord som du har lärt dig när du har tittat på Skam: Hooke (=haffa/hångla), köddar du? (=skojar du?) och selfulgeli (= självklart). Källa: Lajkat  
 
 
Till sist tänkte jag avsluta på norska

Jeg håper til du nå trer sjekke ut Skam til jeg elsker Skam. Fortelle vær så snill hvem du liker i Skam! Og ikke glem til det blir bedre. 

Powered by Jasper Roberts - Blog